Βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι ασφαλές.

(Χρόνος Ανάγνωσης 5΄)

Θα ήταν ωραίο να έχετε κάποιον να φυλάσσει το σπίτι σας ενώ εσείς λείπετε. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς, αφήνουμε το σπίτι μας άδειο όταν πηγαίνουμε  διακοπές. Είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου των διακοπών να κρατάτε το σπίτι σας ασφαλές. Ακολουθούν μερικές συμβουλές.

 

Photo by Alan J. Hendry on Unsplash
Διαφήμιση 

1. Προσλάβετε έναν οικιακό βοηθό.

Αυτό είναι ίσως το πιο ευρέως γνωστό σε ένα “σπίτι φρουρά” που μπορείτε να πάρετε! Εάν είναι στον προϋπολογισμό σας, σκεφτείτε να προσλάβετε έναν οικιακό βοηθό. Αυτό το άτομο μπορεί να φροντίσει οποιαδήποτε κατοικίδια ζώα στο σπίτι σας, και να φέρνει το ταχυδρομείο και τις εφημερίδες. Ένας οικιακός βοηθός, μπορεί να μείνει στο σπίτι σας όλη την ώρα που λείπετε ή απλά μία ή δύο φορές την ημέρα. Μπορεί να ανάβει και να σβήνει τα φώτα και να ενεργοποιεί και να απενεργοποιεί την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

 

2. Γκαζόν

Το γκαζόν σας λέει πολλά για το αν είστε σπίτι ή όχι. Αν είναι μεγάλο, σηματοδοτεί την απουσία σας.
Εάν είναι δυνατόν, προσλάβετε ανθρώπους για να κόψουν το γκαζόν κατά την απουσία σας. Επίσης, τα κατάφυτα δέντρα και θάμνοι μπορούν να καλύψουν τα παράθυρα και τις πόρτες, δημιουργώντας χώρους κρυφούς για τους διαρρήκτες. Πριν φύγετε στις διακοπές, κόψτε τη βλάστηση και εάν πρόκειται να φύγετε για λίγο, μισθώστε κάποιον επίσης για να σας κόβει τους θάμνους και τα δέντρα.

Αν έχετε παιδιά, προτείνουμε να αφήσετε μερικά παιχνίδια έξω στο γκαζόν. Γνωρίζουν ότι τα παιδιά επιστρέφουν κάθε λεπτό! Εάν έχετε έναν οικιακό βοηθό, αυτός ή αυτή μπορεί επίσης να αναδιατάσσει τα παιχνίδια κάθε μέρα.

 

3. Ταχυδρομείο και εφημερίδες

Photo by Alex Hall on Unsplash

Ακόμα κι αν δεν έχετε έναν οικιακό βοηθό με πλήρες ωράριο, ζητήστε από έναν γείτονα να φέρνει το ταχυδρομείο και εφημερίδες. Διαφορετικά, καλέστε το ταχυδρομείο και τον εφημεριδοπώλη να τους ενημερώσετε για τις ημερομηνίες που θα φύγετε και να τους ζητήσετε να σταματήσουν την παράδοση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Διαφήμιση

4. Αυτοκίνητο

Photo by Guillaume Briard on Unsplash

Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στο δρόμο σας για ημέρες, μπορεί να είναι σήμα “απουσίας στο σπίτι” για τους κλέφτες. Δείτε αν ένας φίλος ή ένας γείτονας μπορεί να μετακινεί το αυτοκίνητό σας συνέχεια, ή ακόμα και να παρκάρει το αυτοκίνητό του στο δρόμο σας όσο συχνά γίνεται. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται αισθητή η παρουσία σας στο χώρο και αυτό είναι το σημαντικό μήνυμα που πρέπει να μεταφέρουμε σε όσους μας επιβουλεύονται όταν θεωρούν ότι απουσιάζουμε.

 

5. Φωτισμός

Photo by Ihor Saveliev on Unsplash

Οι αισθητήρες κίνησης εξωτερικού χώρου είναι μια καλή ιδέα. Βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και οποιοσδήποτε άλλος εξωτερικός φωτισμός λειτουργεί όπως πρέπει. Ο εσωτερικός φωτισμός θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας. Εξετάστε τους χρονοδιακόπτες των λαμπτήρων, ώστε τα φώτα να μπορούν να ανάβουν και να σβήνουν σε τυχαίες ώρες

 

6. Χρονοδιακόπτες

Photo by Christina Ambalavanar on Unsplash

Οι Χρονοδιακόπτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάτι περισσότερο από τοv φωτισμό. Μπορείτε να τα συνδέσετε σε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή, όπως τηλεόραση ή ραδιόφωνο. Αυτό σημαίνει ότι το ραδιόφωνο και η τηλεόραση θα αναβοσβήνουν σε διαφορετικές χρονικές στιγμές σαν να ήταν κάποιος στο σπίτι.

 

7. Τιμαλφή

Photo by Vitaly Nikolenko on Unsplash

Μην αφήνετε τα τιμαλφή σε καθαρή θέα. Οι υπολογιστές, οι τηλεοράσεις και τα ηλεκτρονικά που μπορούν να φανούν σαφώς μέσα από τα παράθυρά σας πρέπει να κρυφτούν (ή να χρησιμοποιήσετε κουρτίνες / αποχρώσεις στα παράθυρά σας). Τα κοσμήματα, τα μετρητά ή οτιδήποτε άλλο πολύτιμο μπορούν να τοποθετηθούν σε μια θυρίδα ασφαλείας στην τράπεζά σας ή μπορείτε να δώσετε τα τιμαλφή σας σε ένα αξιόπιστο μέλος της οικογένειας, ενώ βρίσκεστε σε διακοπές.

Διαφήμιση