Συμβουλές για το κατοικίδιο σας

(Χρόνος Ανάγνωσης 3΄)

θέλετε να πάρετε μαζί σας το κατοικίδιό σας στις διακοπές σας! Μπορεί να είναι πολύ διασκεδαστικό αν ειδικότερα το σχεδιάσετε λίγο. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για ευχάριστες διακοπές με το κατοικίδιο σας.

Photo by Gary Samaha on Unsplash

Διαφήμιση

1.Προετοιμασίες.

Μπορεί να είναι δελεαστικό να νομίζετε ότι αγοράσετε τα πάντα για το κατοικίδιο ζώο σας όταν θα φτάσετε στον προορισμό σας, αλλά αυτό το σχέδιο μπορεί να μην λειτουργήσει. Επομένως δεν είναι μια καλή ιδέα όταν πρόκειται για προμήθειες κατοικίδιων ζώων. Έτσι,παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μαζί σας, για να καλύψουν τις ανάγκες του κατοικίδιου σας, είναι μια μεγάλη βοήθεια. Ακολουθούν μερικές ιδέες για το τι πρέπει να πάρετε.

-Λουρί
-Τρόφιμα και νερό
-Ζωοτροφή
-Βούρτσα και χτένα
-Φαρμακευτική αγωγή (εάν υπάρχει)
-Πετσέτες και σεντόνια για την κάλυψη της ταπετσαρίας του αυτοκινήτου
-Λιχουδιές

 

2. Να είστε διακριτικοί.

Εάν φέρνετε το κατοικίδιο ζώο σας, είτε μένετε σε ενοικιαζόμενο σπίτι,σε ξενοδοχείο ή αλλού, βεβαιωθείτε ότι το κατοικίδιο ζώο σας έχει επαρκή στέγαση. Ένα κλουβί για το σκυλί σας,έναν μεταφορέα για τη γάτα σας κ.λπ. είναι σημαντικά για την ελαχιστοποίηση της αναστάτωσης τη μεγιστοποίηση της απόλαυσης και της διατήρησης του ακινήτου στο οποίο μένετε. Φυσικά, το ζώο σας δεν πρέπει να περιορίζεται όλη την ώρα (αυτό δεν θα ήταν υγιές ούτως ή άλλως!), Αλλά είναι καλή ιδέα να περιορίσετε το ζώο σας όταν δεν είστε δίπλα του,για να ελέγξετε τη συμπεριφορά του. Τα σκυλιά και οι γάτες μπορούν να καταστρέψουν τα έπιπλα και άλλα κατοικίδια ζώα μπορεί να είναι και καταστρεπτικά.

Διαφήμιση

3. Προορισμός.

Photo by Dominik Dancs on Unsplash

Καθώς σκέφτεστε πού να πάτε και τι είδους μέρος για να μείνετε στις διακοπές σας, σκεφτείτε το κατοικίδιο σας .Προφανώς, στο χώρο που θα μείνετε θα πρέπει να δέχεται κατοικίδια ζώα. αλλά υπάρχουν και άλλα χαρακτηριστικά που ίσως θέλετε να αναζητήσετε στον προορισμό σας. Ακολουθούν κάποιες σκέψεις.

 

Ξενοδοχεία πολυώροφα μπορεί να μην είναι μια καλή επιλογή αν έχετε ένα κατοικίδιο που πρέπει να περπατά τακτικά. Εξετάστε την περίπτωση να έχετε εύκολη πρόσβαση σε εξωτερικούς χώρους και στις εγκαταστάσεις αν φέρνετε μαζί ένα σκυλί.

Για τα κατοικίδια ζώα όμως όπως οι γάτες, μπορεί να χρειάζεται να επιλέξετε μια εγκατάσταση που είναι λίγο πιο δύσκολο να “ξεφύγει”. Εάν θέλετε η γάτα σας να παραμείνει στο σπίτι ή στο ξενοδοχείο όπου θα μπορούσε να γλιστρήσει έξω στο δάσος μπορεί να μην είναι η καλύτερη ιδέα.

 

4. Δραστηριότητες.

Εάν πηγαίνετε διακοπές και το κατοικίδιο σας φέρνει προβλήματα ,δεν έχει νόημα να το αφήνετε μόνο του όλη την ημέρα ενώ εσείς βγαίνετε έξω και απολαμβάνεται τις διακοπές σας.

Photo by Justin Veenema on Unsplash

Καθώς σχεδιάζετε τις δραστηριότητές σας, προσπαθήστε να επιλέξετε εκδρομές που μπορεί να περιλαμβάνουν και το κατοικίδιο σας. Εναλλακτικά, μπορεί να αφήσετε το κατοικίδιο σας σε μια υπηρεσία φροντίδας για κατοικίδια ζώα, ώστε να μπορεί να έχει και αυτό τις διακοπές του

Διαφήμιση