Κήπος – Διακόσμηση

Διαφήμιση 

 

Οκτώ πλεονεκτήματα όταν έχετε στον κήπο σας δένδρα.

(Χρόνος Ανάγνωσης 4΄)
Photo by:Jonny Caspari

Ορισμένοι διστάζουν να φυτέψουν δέντρα στον κήπο τους επειδή πιστεύουν ότι θα χάσουν τον έλεγχο, μη ξέροντας όμως ότι είναι χρήσιμα για αυτούς.

Θα πρέπει να φυτέψετε μικρότερα δέντρα που είναι εγγενή στην περιοχή σας και να τα κρατήσετε κλαδεμένα, όμως  από την άλλη μεριά να είναι χρήσιμα και να δίνουν όμορφη εικόνα στο γύρω περιβάλλον.

 

1. Βελτίωση της ποιότητας του αέρα. 

Τα δέντρα βοηθούν στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, απορροφούν το διοξείδιο του άνθρακα, διατηρούν δροσερό το μέρος που είναι ζεστό λόγω των παγιδευμένων αερίων σε αστικές περιοχές.
Μπορείτε βασικά να χρησιμοποιήσετε μικρά δέντρα στον κήπο σας για να αλλάξετε το κλίμα και να βελτιώσετε σημαντικά την ποιότητα του αέρα.

 

2. Μειώνουν τη βροχή. 

Τα μικρά δέντρα στον κήπο σας θα βοηθήσουν στην απορρόφηση του βρόχινου νερού έτσι ώστε να μην δεχτεί ο κήπο σας πολλή νερό και πλημμυρίσει.
Τα φύλλα συλλέγουν, σταματούν και επιβραδύνουν τη βροχή, αποτρέποντας τη διάβρωση του εδάφους κατά τη διάρκεια κακοκαιρίας.

 

Photo by:Tobias

 

3. Ακραία φαινόμενα.

Εάν ζείτε σε πολύ ζεστό μέρος όπου ο ήλιος είναι  δυνατός και δεν υπάρχει πολύ βροχή ή δεν έχει δροσερό καιρό, μπορεί να είναι δύσκολο να αναπτυχθούν στον κήπο σας.
Τα μικρά δέντρα που τοποθετούνται στρατηγικά μπορούν με φυσικό τρόπο να δώσουν σκιά και να προσαρμόσουν το κλίμα.

 

4. Μείωση των επιπτώσεων των ανέμων.

Μερικά φυτά είναι ευαίσθητα και άλλα όχι.
Αν τα τοποθετήσετε σωστά  τα μικρά δέντρα μπορούν να μπλοκάρουν τον άνεμο και να τον αναγκάσουν  να περάσει γύρω από τον κήπο σας.

Αυτό θα βοηθήσει στην προστασία ευαίσθητων φυτών.

 

5. Προστατεύουν από τον κακό καιρό.

Photo by:Patricia Stremel

Χαλάζι και σκληρή βροχή μπορεί να καταστρέψει τον κήπο σας.Tα μικρά δέντρα που τοποθετούνται στην σωστή περιοχή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του αντίκτυπου των κακών καιρικών συνθηκών και να τον σώσουν.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φυτά που βάζετε για να καθοδηγήσετε τη βροχή όπου εσείς θέλετε να πάει.

 

6.Φέρνουν επικονιαστές.

Photo by:Carolien van Oijen

Χρειάζεστε μέλισσες για να επικονιάσετε τον κήπο σας.
Η φύτευση ορισμένων τύπων δέντρων μπορεί να βοηθήσει στην προσέλκυση όλων των ειδών επικονιαστών  συμπεριλαμβανομένων και των μελισσών.
Είναι επιτακτική ανάγκη να φυτέψετε τα εγγενή δέντρα, έτσι ώστε να φέρετε τους κατάλληλους επικονιαστές.
Δεδομένου ότι οι μελισσοκόμοι έχουν σοβαρά προβλήματα με την καταστροφή  των αποικιών, θα κάνετε στη γη χάρη εάν φυτεύετε περισσότερα δέντρα που αγαπούν οι μέλισσες.

 

7. Απόκρυψη άσχημων σημείων.

Εκτός από τα περιβαλλοντικά ζητήματα, εάν έχετε περιφράξεις, τοίχους και άλλες περιοχές του κήπου σας που δεν είναι ελκυστικές, η φύτευση ενός δέντρου στρατηγικά θα βοηθήσει πολύ.
Εκτός από τα προβλήματα που κρύβονται, είναι χρήσιμα για το περιβάλλον.

 

8. Δείχνουν ωραία.

 

Photo by:Thirsty Turf Irrigation

Τα δέντρα φαίνονται όμορφα σε έναν κήπο,ανεξάρτητα από την εποχή.
Ο κήπος σας μπορεί να φανεί ελκυστικός όλο το χρόνο, ανεξάρτητα από τον καιρό.
Μπορείτε να κρατήσετε τα δέντρα κλαδεμένα και μικρότερα από όσο νομίζετε, αν επιλέξετε τα σωστά για την περιοχή σας.

 

Η χρήση μικρών δέντρων στον κήπο σας θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, θα σας προστατεύσει από την κακοκαιρία και θα συμβάλει στην αλλαγή του κλίματος του κήπου και στην καλύτερη ανάπτυξη – όπως σε πολύ  ηλιόλουστες και ζεστές περιοχές που δεν έχουν καμία σκιά.

Διαφήμιση